LLEI DE CONSULTES
Política 19/09/2014

Sánchez-Camacho lamenta que és "un dia molt trist per a la democràcia"

"El referèndum és només una cobertura per a una decisió que ja tenen presa", assegura el dirigent popular Santi Rodríguez durant el debat de la llei de consultes

S. González / R. Tugas
2 min
El portaveu del PP al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat després de l'aprovació de la llei de consultes que aquest divendres ha estat "un dia molt trist per a la democràcia", ja que ha vist llum verda una "llei inconstitucional per fer un referèndum il·legal per trencar Espanya". En tot cas, ha afirmat que els partits que l'han votada saben que no podran convocar el 9-N, ja que "la garantia del compliment de la democràcia i l'estat de dret serà el president espanyol, Mariano Rajoy". "Si convoca el referèndum estarà protagonitzant la divisió més gran de la història entre catalans i espanyols", ha insistit, i ha avançat que si Artur Mas firma el decret del 9-N "el govern espanyol sempre està preparat per fer complir la llei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el debat parlamentari, el PP ha denunciat que l'objectiu dels partits sobiranistes, i especialment de CiU i ERC, no és "ni el dret a decidir ni consultar", sinó seguir impulsant "un camí sense retorn", tal com han assegurat alguns dels seus dirigents. "El referèndum és només una cobertura per a una decisió que ja tenen presa", ha etzibat el portaveu adjunt dels populars al Parlament, Santi Rodríguez.

Els populars han subratllat que Catalunya no pot fer una consulta sobre una competència que no té i han recordat que la votació del 9-N no afecta els 7 milions de catalans que viuen a Catalunya, sinó dels 47 milions de ciutadans que viuen a Espanya. En definitiva, l'apel·lació a la sobirania única que també es fa des del govern espanyol. Rodríguez també ha insistit que la pregunta prevista per a la consulta "no té cabuda" ni a l'Estatut ni a la Constitució.

El portaveu adjunt ha burxat, a més, en els 4 vots particulars que es van emetre al Consell de Garanties Estatutàries sobre la llei de consultes que aquesta tarda aprova el Parlament. "La llei va sortir més dèbil del que va entrar", ha assegurat Rodríguez, que ha retret als socialistes que votin a favor de la llei de consultes mentre que al Congrés van votar en contra del traspàs de la competència per convocar referèndums.

stats