Política 08/12/2013

El PP exigeix suspendre un simposi acadèmic sobre el 1714

Els populars reclamen en una moció parlamentària la destitució de l'historiador Sobrequés per incitar a "l'odi i la divisió"

Efe
1 min

BarcelonaEl PP a Catalunya ha presentat una moció al Parlament en què insta la Generalitat a suspendre la celebració del simposi 'Espanya contra Catalunya' i reclama el cessament del director del Centre d'Història Contemporània de Catalunya, Jaume Sobrequés, per incitar a l'"odi i a la divisió". El Centre d'Història Contemporània de Catalunya, amb el suport del departament de Presidència de la Generalitat, ha organitzat el simposi 'Espanya contra Catalunya: una mirada històrica 1714-2014', que se celebrarà del 12 al 14 de desembre a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El simposi s'ha organitzat amb motiu de la commemoració del 300 aniversari de la caiguda de la ciutat de Barcelona després del setge de les tropes de Felip V, durant la Guerra de Successió espanyola. La moció, que serà votada en el pròxim ple, demana la suspensió del simposi perquè forma part d'una estratègia del govern català per crear un "enemic exterior" que amagui la "incapacitat del Govern per assumir les seves competències i recursos en benefici dels catalans".

stats