Política 06/03/2011

Joan Prat: “no és contradictori sentir-se espanyol i català”

El delegat de la Generalitat a la UE vol enfortir la imatge de Catalunya a l'exterior i defensa ara l'ús del català al Parlament europeu

Redacció
1 min

BarcelonaEl delegat de la Generalitat a la Unió Europea, Joan Prat, ha explicat que treballar per la Generalitat “no significa treballar contra l'Estat”. En una entrevista a Catalunya Informació, Prat assegura que ell se sent “ciutadà català, espanyol, europeu i del món” i no considera que hi hagi cap “contradicció” entre sentir-se català i espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la seva tasca comunitària, Prat té com un primer objectiu “recuperar la imatge de Catalunya a l'exterior” perquè fins ara “s'havia anat degradant”. En aquest sentit, el delegat s'ha referit a la visita d'aquesta setmana d'Artur Mas a Brussel·les com un acte “no només protocol·lari, sinó que hem anat per feina”. Pel que fa a la possibilitat que el català sigui una llengua oficial a les institucions europees, Prat considera que aquesta tasca “l'hem de fer entre tots, els parlamentaris, jo i també el govern espanyol” i creu que “els parlamentaris s'han de poder dirigir a les institucions en català” tot recordant que és la novena llengua més parlada d'Europa.

Finalment, Joan Prat es mostra “molt preocupat” per la crisi de Líbia. Opina que Gaddafi és “un boig i té molts mitjans per defensar-se d'una manera violenta”. Demana que la Unió Europa jugui “un paper important” en el conflicte i que es tingui en consideració el Mediterrani, que és un mar “que sempre ha unit, no divideix”. El delegat a la Unió Europea reinvindica també que s'activi el secretariat de la Unió pel Mediterrani que té la seu a Barcelona.

stats