POLÍTICA
Política 05/07/2012

La preocupació dels espanyols per l'atur baixa quatre punts, fins al nivell de fa 2 anys

Segueix sent el principal problema dels espanyols, segons el baròmetre del CIS, que indica que la immensa majoria no creu que millori la situació econòmica l'any que ve

Efe
1 min

MadridLa preocupació dels ciutadans per l'atur, que segueix sent el principal problema per al 77,8 per cent dels espanyols, ha baixat quatre punts en l'últim mes fins a situar-se en nivells de fa dos anys, segons el baròmetre del CIS corresponent al mes de juny. Ara bé, el 88,6% dels espanyols veu la situació econòmica d'Espanya dolenta o molt dolenta i més del 80% no té esperança en què les coses vagin a millor l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alhora, la inquietud ciutadana pels problemes econòmics, que es mantenen en segon lloc de la taula, baixa 4,7 punts, fins el 46,3 per cent, en una classificació en la qual irrompen amb força els bancs com a preocupació de els enquestats, en ser considerats com un problema pel 8,2 per cent.

El treball de camp del mostreig del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) es va fer entre el 2 i el 11 de juny, coincidint amb la petició al Eurogrup d'ajuda per recapitalitzar les entitats financeres espanyoles amb problemes.

Els partits i els polítics, un problema

La mateixa estadística mostra que la preocupació per "la classe política" i "els partits" segueix creixent entre els espanyols, mantenint-se en el tercer lloc, amb un 24,3 per cent, de manera que gairebé un de cada quatre espanyols té una percepció negativa dels polítics.

stats