Política 11/05/2017

La presentació de la plataforma de suport a Susana Díaz reuneix una setantena de persones

Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat i gran aliat de la candidata andalusa, considera que les primàries no obriran cap escletxa en el PSC

Josep Ferrer
2 min
Unes 70 persones a la seu de l'UGT a Cornellà de Llobregat per donar suport a Susana Díaz

Cornellà de LlobregatUna setantena de militants i simpatitzants socialistes han assistit aquest dijous a Cornellà de Llobregat a la presentació de la plataforma de suport a Susana Díaz. L’acte s'ha celebrat a la seu comarcal de la UGT, el mateix lloc on el 18 d’abril es va presentar la plataforma a favor de Pedro Sánchez. En aquella ocasió la sala va quedar petita.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els que donen suport a Díaz hi ha hagut els alcaldes de Cornellà, Antonio Balmón, i el de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, a més de la secretària d’organització del PSOE a l'Aragó i consellera del govern aragonès, Pilar Alegre.

Balmón ha defensat el seu suport a Díaz i ha assegurat que “és la més qualificada per representar el projecte socialista”, i, sense citar-lo explícitament ha criticat Pedro Sánchez afirmant que “no volem algú que vol posar en subhasta el que ha de ser Catalunya”. “Ara que està de moda l’estafa i la supèrbia la nostra obligació és mirar a la cara a la gent, i Díaz té una mirada forta”, ha reblat el dirigent socialista encara en al·lusió a Sánchez. Per l’alcalde de Cornellà el debat entre els candidats a les primàries a Catalunya no s’ha de centrar “en qui és més d’esquerres o qui arreglarà o donarà una sortida al poble de Catalunya”, sinó que cal debatre “idoneïtat, trajectòria i qui dóna més garantia, i per mi és Susana Díaz”.

Balmón s'ha mostrat convençut que les primàries, tot i la divisió que hi ha ara entre els militants que donen suport a un o altre candidat, no provocaran cap escletxa en el PSC. “Estic molt tranquil perquè l'endemà continuarem com sempre i sabrem estar a l'altura de qualsevol situació”. Sí que ha expressat preocupació, en canvi, pel que pugui passar al PSOE després del 21 de maig.

Per la seva banda, Pilar Alegre ha lamentat el to “agre i amb insults” de la campanya i ha assegurat que Susana Díaz defensa un projecte “fort i unit per guanyar el PP”.

stats