Política 19/03/2012

El president de la Diputació de Barcelona titlla “d'alegals” els sous a antics càrrecs de l'entitat, conegut com “el cas de les motxilles”

En declaracions a Catalunya Ràdio, Salvador Esteve ha justificat el cessament del seu número dos, Josep Maria Matas, investigat per la justícia per unes factures a l'Associació Catalana de Municipis, per una "pèrdua de confiança", però creu que no es tracta d'un fet delictiu

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, assegura que els sobresous que van percebre alguns assessors d'antics càrrecs de l'entitat, conegut com el cas de les motxilles, es van aturar perquè eren alegals. Ho ha dit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha explicat que un dictamen de la comissió jurídica assessora considera que els diners rebuts són "al·legals" perquè s'haurien d'haver acordat en el ple de la Diputació, l'òrgan que hi té competència, en comptes de ser una decisió presa per un decret de presidència. No obstant, Esteve ha subratllat que l'informe no determina que s'hagin de retornar els diners ja cobrats. Segons el president de la Diputació, els beneficiaris d'aquests sobresous tenien uns "drets adquirits" i "no" tenen cap culpa que qui hagués pres l'acord "no fos qui havia de ser. No obstant, Esteve s'ha compromès a plantejar en el proper ple el retorn d'aquests diners.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el cessament del seu número dos, Josep Maria Matas, investigat per la justícia per unes factures a l'Associació Catalana de Municipis, Esteve ho ha justificat per una "pèrdua de confiança", però creu que no es tracta d'un fet delictiu: "Quan m'assabento del cas Matas, perdo la confiança en ell i el cesso. Crec que el que ha fet és molt lleig, però no delictiu", ha explicat Esteve.

La destitució de Matas es va produir a finals de febrer, després que la fiscalia anunciés que investigarà l'investigarà per unes factures de 900.000 euros entre a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) entre el 2003 i el 2006 , quan n'era secretari general. La facturació es va fer a través de l'empresa Parés i Solé SL.

stats