Política 13/02/2012

El president del Poder Judicial equipara la seva sensibilitat pel català amb la que té pel mandinga

Carlos Dívar explica que una vegada va cridar un intèrpret de la llengua africana quan li demanen més facilitats per utilitzar totes les llengües oficials de l'Estat als jutjats

Ara
1 min

MadridEl president del Consell General del Poder Judicial espanyol té la mateixa sensibilitat pel mandinga que pel català. O almenys això és el que ha semblat aquest dilluns al matí en la seva compareixença al Congrés per fer balanç de l'activitat de la justícia el 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan se li ha preguntat per les dificultats que encara hi ha per utilitzar el català, el gallec i el basc als jutjats, Carlos Dívar ha volgut demostrar la seva sensibilitat per les llengües recordant que una vegada va haver d'interrogar una persona que només parlava mandinga i que es va encarregar personalment de trobar un intèrpret.

"Retiri o aclareixi aquesta referència desgraciada a la llengua mandinga", ha dit el portaveu d'ERC, Joan Tardà, que ha considerat l'anècdota "ofensiva per als 10 milions de catalanoparlants de l'Estat".

Dívar s'ha disculpat i ha assegurat a Tardà que una de les seves lectures preferides és Salvador Espriu. Ja saben, el de "diversos són els homes i diverses les parles", ha dit, informa l'agència Efe.

stats