Política 13/06/2011

El president del PP basc lamenta que hi hagi "alcaldes de Batasuna"

El partit busca que "tothom es retrati" amb una moció de condemna a ETA

Efe
2 min
Una imatge del videoblog de Basagoiti

BilbaoEl PP ha anunciat avui que presentarà als ajuntaments bascos una moció en què s'exigeix "la condemna de manera expressa" de "tots i cada un dels 857 assassinats" perpetrats per ETA , amb l'objectiu que "tothom es retrati". Així ho ha avançat el president del PP del País Basc, Antonio Basagoiti, en un vídeo publicat al seu bloc personal, després que el passat dissabte es constituissin els nous ajuntaments bascos, en què Bildu s'ha convertit en la primera força municipal en nombre d'alcaldies i regidors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Avui recordo aquells veïns que pateixen un alcalde d'Bildu, que tenen un alcalde de Batasuna, que tenen al capdavant dels seus ajuntaments gent que no han condemnat cap atemptat, persones que no han demostrat que estan en contra de la violència", explica Basagoiti al vídeo. El dirigent del PP assegura que en aquests moments "és crucial que quedi clar que la història de terror i dolor d'ETA no es justifica, que no hi pot haver cap premi ni per assassinar ni per deixar d'assassinar, perquè aquí fa falta molta pedagogia democràtica".

"Aquí cal posar dificultats als alcaldes, regidors o membres de les juntes que a dia d'avui no siguin capaços de desvincular-se del terrorisme i que segueixin tenint l'esperança, tan lamentable, d'obtenir rèdits de tant dolor", conclou Basagoiti. El PP ha informat que està previst que la portaveu d'aquest partit a l'Ajuntament de Bilbao, Cristina Ruiz, present demà aquesta moció, que serà interposada en els 77 consistoris bascos en què hi ha presència d'aquesta formació.

Segons la moció tipus que el PP ha penjat a la seva pàgina web, a més d'exigir al ple municipal l'esmentada condemna expressa de tots els assassinats d'ETA, en el text es reprova la "injustificable història de terror i dolor" a la qual la banda terrorista "ha sotmès a la ciutadania basca i el conjunt de l'espanyola en general i a les víctimes del terrorisme en particular". A més, s'exigeix en un tercer punt la "dissolució incondicional d'ETA, el lliurament de les armes i la posada a disposició de la justícia dels membres de la banda".

stats