Política 21/03/2017

El president del Senat ajorna una setmana la resposta a la petició de Puigdemont de fer-hi una conferència

S'escuda en què ahir era festiu a Madrid per justificar que la junta de portaveus no ho hagi vist aquesta setmana

Europa Press
2 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, amb el del Senat, Pío García Escudero.

MadridEl president del Senat, Pío García-Escudero, ha assegurat que presentarà a la Mesa de la Cambra Alta la carta que li ha enviat el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, sol·licitant una sala per oferir una conferència, la setmana que ve, perquè, tot i que la va rebre divendres passat, ahir era festa a Madrid i no ha pogut entrar aquesta setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ho haurà de veure la Mesa, com tot", s'ha limitat a explicar aquest dimarts García-Escudero a la seva arribada a la Junta de Portaveus del Senat. Serà després quan Puigdemont rebi resposta del Senat a la petició que ha fet d'oferir una conferència el 24 d'abril titulada 'El referèndum català'. El president precisa en el seu escrit que vol comparèixer a l'antic Saló de Plens del Senat, en el qual es realitzen actes institucionals i on es reuneix sempre la Comissió General de Comunitats Autònomes.

Prossegueix Puigdemont explicant que no se li ocorre "millor escenari que aquest per pronunciar aquesta conferència", tenint en compte la funció de representació territorial de la Cambra. A més, defensa la seva conferència tenint en compte "el necessari diàleg que ha de presidir l'acció política", i proposa poder intervenir el 24 d'abril a la tarda.

Si aleshores no estigués disponible la sala, Puigdemont explica que s'adaptarà "a una altra data propera".

D'acabar produint-se, Puigdemont portaria al Senat la conferència que va protagonitzar al Parlament Europeu al costat del vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, en la que van defensar un referèndum com a resposta a la demanda majoritària dels catalans i van apostar per pactar amb l'Estat.

stats