Política 11/05/2016

El president del TSJC: "No crec que els tribunals siguin el camp on s’hagin de resoldre les qüestions polítiques"

Jesús Maria Barrientos lamenta l'excés de casos polítics que es judicialitzen, sobretot al TC, i diu que són "situacions no desitjables"

Ara
1 min
Jesús María Barrientos i Carles Mundó, aquest dilluns a la seu del TSJC.

BarcelonaEl president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, no considera que "els tribunals siguin el camp on s'han de resoldre les qüestions polítiques". En declaracions a TV3, Barrientos ha alertat sobre l'excés de casos polítics que arriben als tribunals i sobre la judicialització de la política. Al seu parer, els tribunals han de "revisar que les actuacions de l'administració s'ajustin al marc legal", però en canvi, "es va massa sovint als tribunals", sobretot al Constitucional. "Són situacions no desitjables", ha denunciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Barrientos s'ha referit a la querella del 9-N, dient que ara està en mans del Tribunal Suprem si acceptar o rebutjar la seva competència respecte Francesc Homs, que és aforat, però ho ha desvinculat d'un debat polític. "Quan la querella del 9-N entra al tribunal, el component polític desapareix. Quan és admesa es passa a un procés judicial", ha explicat.

Les declaracions de Barrientos són especialment significatives perquè es considera una veu contrària al procés. De fet, va ser escollit president després que els conservadors s'imposessin per àmplia majoria als progressistes, liderats per Miguel Ángel Gimeno. Ja en la seva presa de possessió, Barrientos va demanar que "ningú acudeixi als jutjats i als tribunals a la recerca de solucions al debat social obert a Catalunya" i va avisar els polítics que és a ells a qui correspon "encaminar aquest debat i articular respostes imaginatives que puguin ser acceptades per àmplies majories socials".

stats