Política 02/07/2015

El president veu “mala fe” en qui l’acusa de saltar-se els pactes

Esther Herrera
2 min

Brussel·lesEn l’esprint cap al 27-S, ahir Artur Mas va fer parada Brussel·les. El president de la Generalitat va ser a la capital comunitària per enfortir l’economia i la diplomàcia catalana, però en la visita no va poder esquivar el debat sobre com s’ha de presentar el sobiranisme el 27-S. Mas va assegurar que la seva proposta a la societat civil “no trenca en absolut” el pacte entre CDC i ERC fixat en el preacord sobre el full de ruta del 14 de gener. “Ara s’intenta explicar això, però s’intenta explicar de mala fe”, va lamentar a Brussel·les, on es va reunir amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, amb qui va signar un document d’entesa per enfortir la col·laboració entre Flandes i Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Qüestionat sobre l’escenari del 27-S, Mas va subratllar que la seva proposta a les entitats sobiranistes és “radicalment diferent” de la plantejada al mes de gener. “Com que jo sóc de complir els pactes, i tenim aquest pacte amb ERC, jo ara no els demano de fer una coalició, simplement convido les entitats sobiranistes, si elles volen, a promoure el màxim d’unitat sobiranista al conjunt de Catalunya”, va precisar el líder de l’executiu català. Mas va recordar que l’informe presentat aquest dimarts pel Govern que retrata “l’ofensiva premeditada” de l’Estat contra Catalunya es remetrà a la Moncloa i a les delegacions de la Generalitat a l’exterior perquè obtingui la màxima difusió.

Mas no va poder aparcar a Brussel·les -on va mantenir diverses trobades amb polítics belgues- les tenses relacions catalanes amb Madrid. A primera hora del matí, a un esmorzar planificat amb el vicepresident i ministre d’economia belga, Kris Peeters, s’hi va afegir un convidat inesperat: l’ambaixador espanyol a Bèlgica, Ignacio Matellanes. Mas no va voler entrar en polèmica i simplement va expressar que el diplomàtic va arribar a la reunió “per posar-se al servei” de Catalunya. Matellanes hauria trucat poc abans de la trobada per avisar que també volia participar en la conversa. L’ambaixada espanyola ho va negar i va assegurar que la cita estava “prevista des de feia temps”.

stats