XARXES
Política 07/04/2011

La pressió de la xarxa obliga PSOE i UPyD a rectificar el vot dels eurodiputats

El ressò de la notícia a Twitter, on el 'hashtag' #eurodiputadoscaraduras ha pogut amb el totpoderós Justin Bieber, ha provocat que els dos partits avancin a la xarxa social el canvi en el sentit del vot

Redacció
2 min
PSOE i UPyD han rectificat el vot dels eurodiputats a Twitter

BarcelonaLes xarxes socials són un nou escenari per provocar canvis polítics, com ha quedat demostrat en les revoltes que encara estan vives als països àrabs. Aquesta nit, Twitter s'ha omplert de missatges molt crítics amb el vot dels eurodiputats de l'Estat espanyol, que, tret de quatre excepcions, han votat en contra d'un ajust de cinturó consistent a abandonar la classe business dels avions i viatjar en classe turista. El hashtag #eurodiputadoscaraduras ha estat el més actiu de la nit, fins i tot per davant de la gran estrella de la xarxa social de les piulades, el canadenc Justin Bieber, que aquesta nit actuava a Barcelona. La pressió ha estat tan forta que PSOE i UpyD ja han avançat que rectificaran la decisió. I per si quedava algun dubte del poder de les noves eines de comunicació, una pista: l'anunci l'han fet al compte de Twitter del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El convergent Ramon Tremosa, el republicà Oriol Junqueras i l'ecosocialista Raül Romeva, junt amb l'eurodiputada popular per les Balears Rosa Estaràs, han estat els quatre únics europarlamentaris de l'Estat espanyol que han acceptat la mesura de contenció de la despesa. La resta dels diputats, de PP, PSOE i l'únic d'UPyD, hi van votar en contra. Però la notícia no ha passat desapercebuda i els usuaris de la xarxa social Twitter ràpidament l'han difós, i com a etiqueta associada han fet servir el hashtag #eurodiputadoscaraduras, que en poques hores s'ha convertit en el trending topic del moment.

Davant l'allau de missatges, els perfils del PSOE i d'UPyD a la xarxa s'han actualitzat amb una esmena al vot dels seus companys polítics. Els socialistes han dit en un tuit que “el grup socialista al Parlament Europeu rectifica el seu vot a una abstenció”, missatge que no ha calmat gaire els ànims i que encara ha provocat més atacs de gent que els acusa de no tenir vergonya. El partit fet a mida de Rosa Díez també ha fet servir el compte de Twitter per explicar que “si la informació que Sosa Wagner –l'únic eurodiputat de la formació– ha votat a favor dels vols en bussiness és certa, UPyD li demanarà canviar el sentit del vot”.

stats