POLÍTICA
Política 16/01/2012

ERC registra al Parlament l'esmena a la totalitat als pressupostos minuts abans que s'exhaureixi el termini

Els republicans se sumen al PSC, a ICV-EUiA, a SI i a C'S, i no facilitaran la tramitació dels comptes del 2012

Acn
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha registrat l'esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat a les 9.22h del matí, 8 minuts abans que s'exhaurís el termini per fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com van assegurar, els republicans han esperat fins als darrers instants per mirar d'arribar a un acord amb el Govern, fet que finalment no ha succeït.

D'aquesta manera, ERC suma dues esmenes a la totalitat per al debat del proper dimecres, una a la llei de pressupostos i una altra a la llei d'acompanyament, per la qual cosa no facilitarà la tramitació dels comptes públics per al 2012.

Tot i que s'ha mantingut públicament la porta oberta fins a l'últim minut, les negociacions amb l'executiu mai han fet preveure el pacte.

L'esmena a la totalitat d'ERC se suma a les del PSC, que l'ha registrada també aquest dilluns, a la d'ICV-EUiA, a la de SI i a la de C'S.

L'únic partit que ha decidit no presentar-la ha estat el PP (a més de CiU) que també ha anunciat que retirarà l'esmena a la totalitat que va presentar a la llei d'acompanyament.

La previsible abstenció dels populars en el debat de totalitat del proper dimecres fa preveure que els pressupostos superaran el primer tràmit parlamentari.

La seva aprovació definitiva s'espera per al proper mes de febrer.

stats