Política 03/04/2012

Montoro, sobre l'incompliment amb Catalunya: "No és moment de finançar més despesa a les comunitats"

El ministre d'Hisenda diu que el pressupost "es queda com es queda" per les limitacions de recursos i demana als partits que "no determinin la seva postura abans de conèixer els pressupostos"

Joan Rusiñol/joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha tallat en sec avui el debat sobre l'incompliment amb Catalunya, ja que els comptes no inclouen les partides per pagar els diners pendents en inversions de l'addicional tercera de l'Estatut. Ha afirmat que "no és moment de finançar més despesa de qualsevol comunitat autònoma". Ha afirmat, contundent: "Estem en la posició contrària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro ha dit que els comptes es "queden com es queden" perquè "no podem més". Ha recordat que són uns pressupostos "molt limitats" però que "atenen el finançament territorial" i "desenvolupen" el model de finançament del 2009. Ha assegurat que no vol entrar en "debats polítics" i que no pot actuar amb aquest tipus de "condicionants".

CiU ha dit en els últims dies que el seu vot als pressupostos dependria de la inclusió dels diners pendents. En aquest sentit, Montoro ha demanat, en una clara referència als nacionalistes catalans, que els partits "no determinin la seva postura abans de conèixer els pressupostos", ja que "sembla que no els importa la resta" dels pressupostos, que ha dit que són "fonamentals per pagar els servis públics i superar la crisi econòmica a Catalunya". "El pressupost arriba on arriba, sense qüestionar les aplicacions de l'Estatut", ha afegit.

El ministre ha assegurat que espera "capacitat de comprensió de tots els grups", perquè Espanya viu un "moment extrem i límit".

stats