Política 15/01/2012

Els tres presumptes membres d'ETA detinguts a França tenien material per fabricar explosius

També se'ls hi ha decomissat diverses plaques de matrícula i nombrosos DNI falsificats

Acn
1 min
El presumpte membre d'ETA Iñigo Sancho Marco / ACN

Els tres presumptes membres d'ETA detinguts aquest dissabte a la tarda al centre de França tenien entre les seves pertinences material divers per fabricar artefactes explosius (resina de vidre, epoxy i circoflex), segons han informat fonts de la lluita antiterrorista. També se'ls hi ha decomissat diverses plaques de matrícules falses, més d'una vintena de DNI falsificats, un telèfon mòbil sense bateria i sis targetes d'identificació de la Guàrdia Civil.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La detenció dels tres etarres -Jon Etxebarria Oiarbide, Iñigo Sancho Marco i Rubén Rivero Campo, d'entre 29 i 33 anys- es va produir a l'estació de tren de Joigny, al departament de Yonne, a uns 150 quilòmetres al sud-est de París. En total, la policia els ha intervingut tres revòlvers sostrets a la fàbrica d'armes de la localitat francesa de Vauvert l'octubre del 2006, sis targetes professionals de la Guàrdia Civil amb les seves respectives plaques d'identificació, totes elles falses; 17 DNI espanyols falsos, una carta d'identitat portuguesa falsa i dos permisos de conduir espanyols falsos.

A més, s'han trobat diversos materials per ala fabricació d'explosius -com resina de vidre, epoxy i circoflex- adquirits recentment; sikaflex, que és un potent segellador que s'utilitza en enginyeria i arquitectura per aïllar l'aigua; plaques de matrícula falses i diners en metàl·lic.

stats