Societat
Política 05/06/2011

El vídeo del debat entre Felip de Borbó i una republicana triomfa a la xarxa

Una càmera de vídeo domèstica capta el diàleg en què una dona demana al príncep un referèndum sobre la monarquia

Redacció
1 min

BarcelonaUn vídeo domèstic en què es pot sentir com una dona republicana demana al príncep Felip de Borbó un referèndum sobre la monarquia triomfa a la xarxa. Es troba a YouTube i els comentaris ragen a Twitter. La interlocutora insisteix en què hauria de ser la ciutadania la que decidís si vol o no tenir reis. La dona no desisteix i fins i tot li arriba a proposar a l'hereu de la corona que pot fer dues coses: proposar el referèndum o abdicar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El príncep sense perdre el somriure respon defensant la Constitució però ràpidament la dona li diu que ella no va votar pas la carta magna. El Príncep decideix prendre-s'ho amb humor i li diu que ell tampoc, perquè tenia 10 anys.

El qui no s'ho pren ni amb tant humor ni amb tanta filosofia és el president de Navarra, Miguel Sanz (UPN): "La Primera i la Segona República van acabar com el rosari de l'aurora", etziba. La dona comença a perdre la calma i el príncep l'intenta tranquil·litar. La conversa acaba amb la republicana exigint debat i el príncep responent que "es pot parlar de tot, es pot parlar perfectament".

El diàleg es va captar a les portes del Palau de Congressos de Pamplona el passat 31 de maig. El príncep hi va anar per entregar els Premis Prínceps d'Astúries i, a la sortida, es va trobar amb un grup de republicans. L'hereu del tron espanyol va marxar cap al cotxe oficial entre crits de "Viva el príncipe", "Letizia, guapa" i "Viva la República".

stats