Política 20/09/2014

Zapatero pronostica "un gran acord" que renovi la "confiança" de Catalunya

L'expresident espanyol diu que tard o d'hora el missatge del PSC "s'obrirà pas"

Efe
2 min
L'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero / EFE

Santa Marina del ReyL'expresident del govern espanyol i ex secretari general del PSOE José Luis Rodríguez Zapatero ha dit aquest dissabte que "seria desitjable" no haver arribat a aquest punt a la llei de consultes i ha pronosticat un "gran acord" que renovi la "confiança" de Catalunya. "Espero, desitjo, que aquest procés que tenim per davant culmini amb un gran acord. Encara més, pronostico que tard o d'hora hi haurà un gran acord que renovi el sentit de la convivència i de la confiança de Catalunya, i que ens faci recordar que catalans i espanyols, tots els espanyols junts, lluitem per la democràcia i per estar junts a Europa", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident espanyol ha assegurat que "l'important ara és veure quin és el desenllaç", que segons el seu parer "només pot ser un i és el d'un gran acord". "És comprensible que una cosa són les consultes en general en aquesta llei i una altra és la consulta, i el PSC ha estat favorable a una llei de consultes però no està d'acord amb aquesta consulta en particular, perquè desborda d'una manera manifesta el que és el marc de les competències", ha dit.

Zapatero també ha parlat d'Escòcia. "Fixi's quin ha estat el resultat", ha dit per dir que després de celebrar-se aquesta consulta "una part d'Escòcia està frustrada i una altra, els que han guanyat, estan senzillament alleujats, però ningú està entusiasmat". Segons el seu parer, a Escòcia, com a Catalunya, "al final s'arribarà a un acord raonable" perquè "quan es tracta de convivència, de repartiment de poder, l'acord sempre és molt més útil".

"Democràcia és abans que res el sistema per conviure en identitats diferents i diversitat, el moment històric en el qual vivim és el d'afermar la convivència en comú i no m'agrada que es pregunti sobre si ens sentim més d'un lloc o d'un altre. No crec que afirmar allò que un és comporti negar els que no se senten com tu", ha advertit Rodríguez Zapatero, que ha fet una crida al Govern de Catalunya "perquè s'agafi un temps de reflexió sobre el que s'ha fet junts, el que s'ha mogut en aquests valors democràtics".

Finalment, ha subratllat que encara que el PSC "segueix treballant en un passadís molt estret, perquè quan les posicions estan molt, molt, molt radicalitzades costa", tard o d'hora "s'obrirà pas el seu missatge".

stats