POLÍTICA
Política 03/05/2012

Prou Peatges insisteix que les multes als insubmisos són "il·legals"

La plataforma adverteix que el Reglament General de Circulació només estableix l'obligatorietat d'atrurar-se, no de pagar l'import

Gabriela Comella
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La Plataforma Prou Peatges, impulsora del moviment #novullpagar de desobediència civil, ha avisat aquest dijous al Govern, per mitjà d'una nota de premsa, que la multa de fins a 100 euros que podria imposar el Servei Català de Trànsit als ciutadans que es neguen a seguir pagant peatges "és totalment il·legal". L'organització ha justificat que es tracta "d'un intent de frenar el moviment per part de l'administració” perquè al Reglament General de Circulació no reconeix aquesta acció com a falta sancionable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, expliquen que l'article 153 del Reglament General de Circulació –article que suposadament incompleixen– reconeix: "La prohibició de passar sense aturar-se. El conductor que s’hagi aturat no pot reprendre la marxa fins que hagi complert la prescripció que estableix el senyal". Per tant, expliquen que, efectivament, no es pot continuar la marxa fins a acomplir el requisit establert pel senyal, que no especifica l’obligació de pagar, sinó l’obligatorietat d’aturar-se pel fet que allà hi ha un peatge. Per tot això, si es continua la marxa sense pagar no s'està incomplint el senyal, consideren, sinó que només s'està deixant de pagar un servei, que només pot reclamar Abertis com qualsevol altra factura impagada d’una empresa.

stats