POLÍTICA
Política 21/09/2011

El PSC replica a Mas-Colell que el Tripartit es va trobar 1.600 milions de factures sanitàries al calaix

Joaquim Nadal diu que van preferir no fer-ne batalla política perquè la despesa sanitària "té desviacions cada any". Assegura que "al PSOE se li haurà de fer més evident que mai que el PSC és un altre partit i necessita tenir veu pròpia a Madrid"

Redacció
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha respost les xifres de l'auditoria presentada pel Govern de CiU (que eleva el dèficit del 2010) amb una altra xifra. Segons ha dit, el 2003 el Tripartit es va trobar 1.600 milions d'euros de factures sanitàries al calaix, "el doble dels 800 que s'ha trobat el conseller Mas-Colell". Ha dit Nadal a RAC1: "La pròpia factura farmacèutica té desviacions cada any. Segurament es fan receptes més enllà del raonable, però no vull entrar en aquesta guerra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En relació a la presència del secretari d'Organització José Zaragoza a les llistes per anar al Congrés, Nadal ha dit que "és més que probable que el 8 d'octubre es confirmi". Tot seguit s'ha preguntat ell mateix: "És bo que José Zaragoza canviï el seu paper dins el partit i faci de pont entre el PSC i el PSOE? Jo crec que estaria bé. Al PSOE se li haurà de fer més evident que mai que el PSC és un altre partit i necessita tenir veu pròpia a Madrid".

En relació a la dimissió de l'exconseller Antoni Castells de l'executiva, Nadal n'ha tret ferro. "Antoni Castells, igual que s'ha retirat de la primera línia activa de les responsabilitats de govern jo crec que de facto en aquell moment ja havia demostrat amb fets que s'allunyava de la direcció del partit fins a la carta del mes de juliol".

Finalment, pel que fa al seu futur, Nadal ha dit: "Vull seguir sent el portaveu del grup parlamentari i crec que puc estar a la nova direcció que surti del Govern, en la qual crec que no hi sobra ningú i hi falta molta gent".

stats