POLÍTICA
Política 13/01/2011

Puigcercós repta Mas a dir si votarà en la consulta de Barcelona Decideix

El president d'ERC veu "gestos inquietants del nou Govern" tant en matèria nacional com social

Redacció
1 min

BARCELONAPer Puigcercós és "alarmant que no hi hagi ningú que lideri les polítiques municipalistes" al Govern, i que darrere la reducció de càrrecs s'hi amaguin "decisions ideològiques inquietants, esborrant totes les polítiques d'igualtat de gènere de l'anterior Govern" o la "separació entre escola pública i concertada, que pot conculcar fins i tot la mateixa llei d'educació". A més, no s'ha estat d'insistir en els "precedents de la consellera Bozal davant la seva actitud en administrar justícia o de la llengua catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"CiU s'està oblidant dels votants progressistes i sobiranistes que els van donar la seva confiança en les eleccions", ha alertat. També ha afegit que Mas "està intentant apartar del Parlament el debat sobre el finançament", a la vegada que ha retrert "l'ambigüitat en la llei del cinema del nou conseller de Cultura" o bé el fet que el Govern "no respongui si cedirà urnes a la consulta de Barcelona del 10 d'abril, com havia fet sempre Governació".

Per això ha anunciat que demanarà al president Mas en el proper ple del Parlament si pensa a anar a votar a la consulta de Barcelona. "Sabem que és una consulta simbòlica però que mobilitza molta gent, i de fet el senyor Mas sempre havia dit que votaria si tenia ocasió en un referèndum independentista. És el mínim que podria fer i compliria amb el que havia dit en aquest darrers anys a l'oposició", ha conclòs.

stats