Ruptura a Solidaritat Catalana
Política 04/03/2011

Puigcercós creu que SI "encara vol més trencadissa en l'independentisme"

El president d'ERC dóna la benvinguda a Laporta: "Quan es defensa el mateix, el més lògic és anar conjuntament"

Albert Castellví
2 min
Joan Puigcercós, a 'Els matins' de TV3

BarcelonaEl president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha donat la benvinguda a Joan Laporta després de la seva decisió d'abandonar Solidaritat Catalana per unir-se a la candidatura conjunta d'ERC i Reagrupament a les eleccions municipals de Barcelona. "Quan no hi ha espai i es defensa el mateix, el més lògic és que la gent es trobi i vagi conjuntament", ha dit Puigcercós, que també ha criticat durament la postura de SI: "Sembla que hi ha algú que encara vol més trencadissa" en el món independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Els matins de TV3, Puigcercós ha assegurat que després de les eleccions, ERC va entendre que havien perdut vots "per culpa de la fragmentació", i que per això van voler "tornar a sumar". En aquest sentit, ha remarcat que en molts municipis ERC es presenta conjuntament amb independents, i ha afegit: "Altres tenen la voluntat de fer fora Esquerra Republicana, però qui pensi que això és possible, s'equivoca".

Tot i així, Puigcercós ha descartat que Laporta pugui incorporar-se al grup parlamentari d'ERC, ja que "el reglament no ho permet". "Vam treure 10 diputats a les eleccions, i no volem anar per la porta del darrere per tenir-ne 11", ha afegit. També ha assegurat que ni li havia "passat pel cap" que Laporta pogués optar a la direcció d'ERC en el proper Congrés Nacional.

Després de mostrar-se "convençut" que "en aquesta legislatura el país farà un salt endavant", Puigcercós ha recuperat la metàfora del Dragon Khan que s'havia fet servir per referir-se al govern tripartit per assegurar que "el Dragon Khan és Espanya, és viure perillosament tal com vivim dins de l'Estat espanyol". En aquest sentit, ha assegurat que la visió actual de l'Estat és que "Espanya és Madrid" i que en aquesta imatge "Catalunya no s'hi sent còmoda". "Tip Madrid, farta Espanya", ha afegit.

El líder republicà ha reconegut també que "hi ha moltes coses que ens uneixen a Espanya", com ara la llengua castellana, la geoestratègia, famílies que viuen "a banda i banda" i molts elements culturals. Però tot i així ha destacat que també "hi ha moltes coses que en separen".

stats