Eleccions
Política 29/11/2010

Puigcercós: "Equerra surt d'un congrés molt dur. No la tornaré a sotmetre a un procés com aquest"

El president d'Esquerra assumeix la seva responsabilitat en els mals resultats del seu partit, però no pensa deixar el càrrec

Albert Castellví
1 min
Joan Puigcercós entrevistat a 'Els matins'

BarcelonaJoan Puigcercós continuarà sent el president d'Esquerra. Aquesta és la seva voluntat, malgrat els mals resultats obtinguts ahir per la seva formació. En una entrevista a Els matins de TV3, ha justificat la seva postura assegurant que "Esquerra acaba de sortir d'un congrés molt dur, amb quatre candidatures, i no és moment de tornar a sotmetre el partit a un altre procés com aquest". El líder republicà ha afegit que el seu càrrec sempre està a disposició del partit, però que tots els dirigents amb qui va parlar ahir van manifestar-li el seu suport. A més, afirma: "no es pot abandonar la nau en els moments difícils". "Jo també tinc una responsabilitat –ha continuat–: sortir d'un congrés difícil, tancar files i posar-me al davant del partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mirant cap al futur, Puigcercós ha explicitat la seva voluntat de fer una oposició constructiva sempre que es compleixin els requisits que demana el seu partit tant en matèria de drets socials com pel que fa a la celebració d'una "consulta democràtica per decidir el futur del país", i ha advertit CiU de les dificultats que es trobarà a partir d'ara al govern: "Ho tindrà molt difícil per negociar amb l'Estat espanyol, perquè es trobarà totes les portes tancades".

Finalment, el líder d'Esquerra s'ha mostrat preocupat pel fet que l'independentisme ha passat de 21 diputats a 14 (10 del seu partit i 4 de SI), i ha conclòs: "Ens ha guanyat l'autonomisme".

stats