Protestes al carrer
Política 15/06/2011

Puigdemont obre els braços als acords amb el PP a Girona

El diputat i futur alcalde de Girona se sent "còmode amb l'acte de responsabilitat que farà avui el PP" amb els pressupostos de la Generalitat i acceptarà de bon grat el suport dels populars a l'Ajuntament

Redacció
2 min

BarcelonaEl futur alcalde de Girona, Carles Puigdemont, acceptaria de bon grat arribar a acords amb el PP a la ciutat. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Puigdemont ha parlat de la relació que pensa tenir amb els populars a l'Ajuntament. Ha remarcat que el seu propòsit era "governar sol", però que té intenció "'d'arribar a acords amb totes les forces polítiques que hi estiguin diposades, entre les quals hi ha el PP", amb qui, com ha recordat, en els últims anys ha "coincidit" en moltes iniciatives. Puigdemont s'ha referit també al fet que el Partit Popular serà l'únic partit de l'oposició que donarà suport als pressupostos presentats pel govern d'Artur Mas, i ha assegurat que "en aquests moments el país espera actes de responsabilitat per part dels polítics" i que, per això, "l'acte de responsabilitat del PP és molt lluny" d'incomodar-lo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ha defensat que és "compatible" ser alcalde de Girona i diputat al Parlament, i considera que ho és "especialment" en el cas d'una ciutat que "pateix un endarreriment estructural", ja que actualment és l'única capital catalana que no té estació de tren d'alta velocitat o una autovia gratuïta desdoblada. En aquest sentit, el futur alcalde "celebra" que el Govern hagi situat com una prioritat que l'aeroport de Girona tingui "una bona connexió amb la xarxa d'alta velocitat", un aspecte que ell considera "imprescindible", i reclama per a aquesta infraestructura "una gestió més eficient" i una obertura cap a altres companyies per acabar amb el "monocultiu" de Ryanair.

D'altra banda, Puigdemont s'ha compromès a "fer un estil de governar completament diferent, inèdit en la política gironina", i ha afegit: "Intentaré que Girona sigui la primera capital catalana que surti de la crisi". En la seva opinió cal "posar en marxa l'agenda adormida de la ciutat", especialment en àmbits com el turisme, el comerç o la cultura.

stats