POLÍTICA
Política 06/12/2011

Rajoy ja ha decidit qui seran els futurs ministres però només ho sap ell

El futur president espanyol podria anunciar l'estructura de l'executiu el dia 19, i concretar-ne els noms quan prengui possessió, el 21 de desembre

Ara / Efe
2 min
Mariano Rajoy

MadridEl futur president del govern espanyol, Mariano Rajoy, podria anunciar l'estructura de l'executiu el dia 19 i concretar el nom dels ministres, quan ell prengui possessió del càrrec, el 21 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha precisat el líder dels populars al Congrés dels Diputats, durant una conversa informal amb periodistes, després de la celebració del Dia de la Constitució.

Rajoy ha deixat molt clar que ningú al PP sap quin càrrec exercirà a partir del dia 21, ja que és una cosa que només ell té al cap.

De fet, quan li han preguntat si algun mandatari proper coneixia els seus plans, s'ha assenyalat el cap i ha dit: "Ho tinc aquí".

Per al pròxim president del govern espanyol és molt important mantenir la discreció sobre això, ja que la seva intenció passa per comunicar al Rei, en primer lloc, la identitat dels que seran els seus primers ministres.

Es tracta, recalquen en el seu entorn, de mantenir les formes i de donar serietat a aquests tràmits.

Segons la seva opinió, insisteixen les fonts, no és positiu que es filtri als mitjans de comunicació el nom d'un ministre i després el Rei se n'assabenti per part del president de l'executiu.

Així que Rajoy no ha parlat amb ningú de com s'organitzarà el seu govern i a qui col·locarà al capdavant dels ministeris que designi.

Ni tan sols ha tractat amb ningú del PP la identitat dels propers presidents del Congrés i del Senat, fins i tot dels portaveus del grup popular a les dues cambres.

L'ordre de nomenaments oficials serà el següent: el proper dia 12 Rajoy comunicarà a la junta directiva del partit les seves propostes per presidir el Congrés i el Senat, així com per exercir les portaveus en les dues cambres.

Una setmana després, primer dia de la sessió d'investidura, és molt probable, tal com ha assenyalat en la conversa amb els periodistes, que doni a conèixer l'estructura del govern.

Creuen fonts del PP que Rajoy reduirà el nombre de ministeris, encara que no gaire.

L'endemà passat, ja investit per les Corts, en la mateixa jornada de la seva presa de possessió, anunciarà els seus ministres.

Aquests han de jurar o prometre el càrrec el dia següent, el 22, i just el dia després se celebrarà el primer consell de ministres.

stats