POLÍTICA
Política 30/12/2011

El govern espanyol nega que entre les mesures urgents s'elimini el finançament de l'Estatut de Catalunya

Així ho assegura la nota de premsa lliurada al migdia als periodistes. Economia especifica que la retallada de 1.000 milions que s'ha aprovat es negociarà amb totes les autonomies

Ara
1 min
Consell ministres

BarcelonaEl ministeri d'Hisenda ha negat en un comunicat que entre les mesures urgents aprovades aquest divendres pel consell de ministres s'hi inclogui una "eliminació del finançament" de l'Estatut de Catalunya, tal com recull la nota de premsa entregada als periodistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una altra nota de premsa enviada aquest divendres a la tarda, el ministeri assegura: "En l'acord de no-disponibilitat de crèdits pressupostaris no s'ha modificat el finançament previst en els estatuts d'autonomia de cap comunitat autònoma. En el consell de ministres o en la roda de premsa posterior no s'ha fet, en cap cas, referència a una modificació dels termes previstos per al finançament territorial".

La nota recorda que el consell de ministres ha aprovat una retallada genèrica de 1.040 milions dels "ens territorials", que l'Estat negociarà amb les comunitats autònomes en el consell de política fiscal i financera.

El comunicat de premsa especifica: "La xifra total d'austeritat pressupostària que s'ha difós respon a les xifres totals de relacions financeres de l'Estat amb les administracions territorials, que el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques revisarà en els pressupostos generals de l'Estat per al 2012, amb el concurs de totes les comunitats autònomes i corporacions locals, en el marc de la normativa reguladora de les relacions entre l'Estat i les administracions territorials".

stats