POLÈMICA A L'EUROCAMBRA
Política 07/04/2011

Una rectificació que no rectifica

Els eurodiputats que ha anunciat que canviaran el seu vot en l'afer dels vols en classe preferent només podran fer constar simbòlicament el seu canvi d'opinió

Redacció
1 min

BarcelonaEl canvi de vot dels eurodiputats del PSOE anunciat per Elena Valenciano no ha calmat la xarxa, indignada arran de la votació a l'Eurocambra en què van rebutjar una esmena que proposava deixar de volar en primera classe. Les crítiques continuen perquè, segons la secretaria de Política Internacional i Cooperació del PSOE, només canviaran del no a l'abstenció, un esforç que no ha estat considerat suficient.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però, a més, s'ha de tenir en compte que la rectificació tindrà una efectivitat nul·la. Els eurodiputats tenen fins a dues setmanes per canviar l'orientació del seu vot, però no això no modifica el resultat de la votació, segons han indicat fonts de l'Eurocambra. L'únic que poden aconseguir és que, quan es publiqui l'esmena al Butlletí Oficial de la Unió Europea, els vots corregits surtin entre parèntesi. És a dir: seria una rectificació simbòlica i prou.

Tanmateix, sí que tindran altres oportunitats per expressar una posició diferent respecte de les despeses dels eurodiputats durant el procediment d'elaboració del pressupost comunitari per al 2012, que acaba de començar. Aquest tipus d'esmenes es trobaran en altres informes que també se sotmetran a votació.

stats