PLE EXTRAORDINARI
Política 29/09/2011

CiU, ERC i ICV s'alineen contra la reforma constitucional; PSC i PP la defensen

El Parlament debat la modificació de la carta magna espanyola després del caos en la votació de les resolucions del debat de política general

Oriol March
1 min

BarcelonaDesprés del caos viscut per l'ajornament de la votació de les resolucions del debat de política general, ha tornat la normalitat al Parlament, on s'ha celebrat al llarg d'aquesta tarda un debat extraordinari i monogràfic sobre la reforma constitucional que van emprendre PSOE i PP a l'agost per limitar el dèficit. Dolors Camats, d'ICV-EUiA, ha estat qui ha trencat el foc del debat criticant "el fons i la forma" de la modificació de la carta magna. "S'ha fet d'esquenes a la població i a més no s'ha sotmès a votació", ha lamentat, a més de fer notar que el ple s'ha celebrat un cop aprovada la reforma al Congrés i al Senat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Anna Simó, portaveu parlamentària d'ERC, també s'ha pronunciat en contra de la modificació, que ha assegurat que que el seu partit no vol "legitimar la modificació perquè limitar el deute públic no serveix de res, ni tan sols de cara als mercats". La vicepresidenta Joana Ortega ha posat l'èmfasi en la limitació de l'autogovern, a l'estil del que ja havia apuntat anteriorment Simó, que suposa la reforma. "Els ciutadans mereixien votar-la", ha indicat la vicepresidenta.

PSC i PP, amb arguments diferents, s'han posicionat a favor de la reforma. El socialista Miquel Iceta ho ha justificat dient que l'estabilitat pressupostària forma part de l'esperit de l'Estatut del 2006, mentre que María Llanos de Luna, del PP, ha carregat contra la celebració del ple. "No entenem a què ve", ha indicat.

stats