POLÍTICA
Política 23/03/2012

El vídeo del ministeri de Treball sobre la reforma laboral va costar 4.200 euros més IVA

Ho ha fet públic la vicepresidenta del govern espanyol arran de la pregunta d'un periodista el mateix dia que s'ha aprovat la llei de la transparència

Ara
1 min

MadridEl polèmic vídeo del ministeri de Treball sobre la reforma laboral va costar 4.200 euros més IVA. Així ho ha fet públic aquest divendres la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en roda de premsa, després del consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ha aprovat aquest divendres l'avantprojecte de la llei de la transparència. Arran d'això, un periodista ha preguntat com podia ser que l'executiu regulés per primer cop el dret dels ciutadans a conèixer les actuacions de les administracions i que alhora no apliqués l'"esperit" de la llei i es negués a donar el cost del vídeo.

La resposta de Sáenz de Santamaría ha estat ràpida i lacònica: "4.200 euros més IVA".

El ministeri de Treball ha hagut de retirar el polèmic vídeo fins que se celebrin les eleccions de diumenge a Andalusia i Astúries després que la Junta Electoral Central hagi admès una denúncia del PSOE.

El PSOE va recórrer davant la Junta Electoral Central la publicació d'aquest vídeo en entendre que es tracta de propaganda de l'executiu i vulnera la llei electoral.

Tant el grup socialista com IU van registrar posteriorment preguntes parlamentàries per conèixer, entre altres qüestions, quant havia costat la producció del clip.

El ministeri de Treball va publicar el 21 de març un vídeo a YouTube per defensar la reforma laboral aprovada pel govern espanyol, amb l'argument que es tracta "d'una reforma per a l'ocupació" i que busca convertir l'acomiadament en l'"últim recurs" per a les empreses.

stats