Política 08/11/2016

El regidor del PP de Montoliu de Lleida que va votar a favor que un carrer es digui 9-N es fa enrere

Eduardo Ruiz, que va aconseguir que ERC tornés a posar la bandera d’Espanya a l’Ajuntament, diu que ara votaria que no o s'abstindria, després de l'enrenou mediàtic

Marta Mollfulleda
2 min
El regidor del PP de Montoliu de Lleida, Eduardo Ruiz

BarcelonaDesprés de l’enrenou que s’ha generat amb la notícia que Montoliu de Lleida serà el primer municipi a dedicar el nom d’un carrer a la consulta del 9-N9-N, el regidor del PP que va votar-hi a favor, Eduardo Ruiz, ha explicat a l'ARA que es plantejaria canviar el seu vot per un 'no' o una abstenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ruiz ha afirmat que va decidir votar a favor perquè, per a ell, el 9-N va ser una consulta “il·legal i no autoritzada” sense cap significat. També ha afirmat que no creu que se li hagi de donar tanta importància al nom d’un carrer i ha afegit que “tothom li dóna el significat que li vol donar” i que aquest és “un nom més”. En aquest sentit, ha volgut destacar el fet que aquest nom era un més dels que figuraven dins d'un paquet de propostes per anomenar uns carrers del municipi i una plaça.

Ruiz ha assegurat que ni ell ni el mateix alcalde del municipi, Daniel Farré (Independents per Montoliu, vinculats a ERC), s’imaginaven tot l’enrenou mediàtic que ha generat el nom del carrer. Ruiz, quan va debutar com a regidor, va aconseguir que l'alcalde, proper a ERC, tornés a penjar la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament sense que aquest, ni ningú del partit, poses cap problema. En aquest cas però, IxM, tot i que no van negar-s'hi, van optar per una abstenció per tal que la proposta del regidor popular tirés endavant.

En ser preguntat per l’opinió que aquesta decisió ha generat en els seus votants, Ruiz ha confessat que, tot i que no ho ha preguntat a tothom, ningú s’hi ha mostrat contrari. “És un poble amb gent de tota la vida on sempre has d’anar a favor del benestar del poble”, ha afegit.

stats