Política 03/01/2017

Un regidor valencià de Podem, discriminat per la Guàrdia Civil per parlar en català

El líder del partit lila, Pablo Iglesias, ha mostrat el seu suport a Jaume Monfort amb un tuit escrit en català

Ara
1 min
El regidor valencià de Podem Jaume Monfort

BarcelonaJaume Monfort, tinent d'alcalde de Gata de Gorgos (la Marina Alta, Alacant) i membre de Podem, ha denunciat a través de les xarxes socials un possible cas de de discriminació lingüística. Monfort denuncia que uns agents de la Guàrdia Civil li van recriminar que se'ls adrecés en valencià. Monfort ha condemnat una actitud “més pròpia de la dictadura franquista” i ha demanat “al govern” que implementi els mecanismes “necessaris” per garantir els drets de les persones valencianoparlants a fer servir la seva llengua.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través d'un vídeo que ell mateix ha compartit a través de Twitter, assegura que el dia 6 de desembre, Dia de la Constitució, va dirigir-se en valencià a una parella de la Guàrdia Civil per advertir-los que havien estacionat el seu vehicle policial en un lloc no autoritzat.

Monfort explica que els guàrdies el van “increpar i vexar pel fet de parlar-los en valencià" i afegeix que “les persones que suposadament haurien de vetllar per garantir els meus drets tractaven de furtar-me’ls”. Tanmateix, denuncia que li van repetir més d'una vegada “que érem a Espanya i que havia de parlar-los en espanyol”. En negar-s'hi, la parella de la Guàrdia Civil li va demanar el DNI.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha mostrat el seu suport a Monfort a través d'una piulada escrita en català on diu: “Igualtat també és respectar totes les llengües. Pels drets lingüístics dels pobles #ValenciàNoÉsDelicte. Ànim i força, company”.

stats