ELECCIONS MUNICIPALS
Política 16/04/2011

Els regidors de la JNC reclamaran un nou model de finançament local vinculat al pacte fiscal

La JNC presenta 160 candidats, dels quals 21 són caps de llista a les municipals del maig

Acn
2 min

La Seu d'UrgellEl president de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Gerard Figueras, ha afirmat aquest dissabte que "els regidors de la JNC que surtin de les pròximes municipals reclamaran un nou finançament local vinculat al pacte fiscal". Segons Figueras, la situació financera del país "no és només fruit de una mala gestió del tripartit si no que hi ha també un deute històric del govern espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel president de la JNC, el bon finançament dels ajuntaments està estretament lligat a la consecució d'un pacte fiscal positiu per Catalunya. Figueres ha destacat que durant el Consell Nacional celebrat aquest dissabte a la Seu la JNC s'ha ratificat en la demanda al president Mas per una consulta sobre el pacte fiscal que sigui vinculant. Això ha dit Figueras, "donarà més força a Mas per anar a negociar a Madrid".

La JNC presentarà a les eleccions municipals del mes de maig prop de 160 candidats a les llistes de CiU dels quals 21 estaran com a caps de llista. Figueras ha destacat que membres de la JNC encapçalin llistes de ciutats importants com el candidat a Cornellà de Llobregat, Jordi Rosell, o el de Valls, Albert Batet.

El president de la JNC ha manifestat que presentar els candidats municipals a la Seu té un sentit especial ja que "és un referent de una bona gestió i del que la gent jove pot fer al capdavant d'una administració".

Un centenar de joves entre 16 i 30 anys han participat aquest dissabte en el Consell Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a la Seu d'Urgell. El consell es reuneix cada dos mesos en un espai diferent del territori català i serveix per a marcar les directrius de l'organització, valorar l'acció de Govern i criticar-la si s'esdevé. En el consell celebrat a la Seu han estat convidats el delegat del Govern de l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla.

Batalla, que havia estat president de la JNC entre el 2004 i el 2006, ha destacat que la llista de CiU a la Seu està conformada per tres joves de la JNC i "la importància de que els joves estiguin disposats a treballar pel país".

stats