Política 29/02/2016

Els dos regidors de Podem al govern de Castelldefels són expulsats del partit per haver votat a favor de l'adhesió a l'AMI

El partit morat també els acusa d'haver vulnerat el codi ètic

Ara
1 min
Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu. EFE

CastelldefelsAlejandro Daniel Company i Isabel Cabello, els dos regidors de la coalició formada per Podem a Castelldefels (que rep el nom de Castelldefels Sí que es Pot) han estat expulsats de la formació morada. En un comunicat, recollit per ACN, el cercle de Podem a la ciutat explica que els dos regidors han "vulnerat i traït" tant el programa electoral de la formació com el seu codi ètic. Se'ls acusa d'haver votat a favor de l'adhesió de Castelldefels a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de no haver respectat la norma salarial del partit que obliga a no cobrar més de tres cops el salari mínim als seus regidors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, la integració de Castelldefels a l'entitat independentista era un dels compromisos que van assumir el PSC, ERC, Movem i Castelldefels Sí que es Pot en el seu pacte a l'inici de legislatura.

Desconfiança a les bases

Els afiliats de Castelldefels Sí que es Pot van prendre aquesta decisió diumenge en assemblea en considerar que els dos regidors han "traït la confiança de tots els membres del partit" perquè transmetien informació "esbiaixada" sobre el govern municipal a les bases, "ajustant-la als seus criteris interessats".

A més, sospiten, fins i tot, d'accions que podrien ser constitutives de delicte, sobre les quals estarien adoptant les mesures oportunes.

Fonts del consistori no s'han volgut pronunciar sobre la qüestió i asseguren que "és un afer de partit" que no ha d'afectar el govern municipal, format per Movem, PSC, ERC i Castelldefels Sí que es Pot.

stats