Política 25/09/2012

El rei torna a advertir Catalunya que cal un esforç conjunt per sortir de la crisi

El monarca subratlla que cal "l'esforç i el bon sentit de tots" en el primer acte en què coincideix amb Artur Mas després de la seva missiva demanant "unitat"

Sara González
1 min
Joan Carles I i Artur Mas, en la visita a Barcelona del monarca espanyol el dia que el president català ha anunciat les eleccions anticipades al Parlament, el 25 de setembre de 2012 / EFE

BarcelonaJust una setmana després de la seva missiva demanant "unitat" a Catalunya, el rei Joan Carles ha coincidit amb el president de la Generalitat, Artur Mas, al lliurament del premi de la Fundació Comte de Barcelona al monestir de Pedralbes. Lluny de fer-se enrere de la seva petició inicial i poques hores després que Mas hagi anunciat l'avançament electoral per exercir el dret a l'autodeterminació, el monarca ha advertit que per superar la greu situació econòmica cal "l'esforç i el bon sentit de tots".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Seria ceguesa no veure la gravetat d'aquesta etapa històrica, però seria irresponsable igualment caure en un abatiment infecund sense advertir i ser conscients que el geni i la voluntat dels homes i les dones de Catalunya, d'Espanya sencera i d'Europa seran capaços de superar aquestes circumstàncies", ha alertat Joan Carles I.

El rei ha fet una salutació en català durant el lliurament del premi impulsat pel Grup Godó al secretari d'estat del Vaticà, Tarcisio Bertone, del qual s'ha destacat la seva "funció clau en l'Església catòlica". A l'acte hi han assistit l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, entre altres. També hi han assistit representants de l'empresariat català.

stats