Política 26/01/2012

Les 5 evidències insuficients del 'cas dels vestits'

Un jurat popular ha declarat "no culpables" Francisco Camps i Ricardo Costa del delicte continuat de suborn impropi que els atribuïa la Fiscalia Anticorrupció. Diu el jurat que les seves relacions amb els caps de Gürtel són "merament comercials". Aquestes 5 proves no han estat suficients per qualificar-los de culpables

Joan Callarissa
2 min
PROVA SUPERADA Francisco Camps en el moment de conèixer el veredicte absolutori, amb Ricardo Costa al fons.

BarcelonaEl dubte raonable del jurat popular que s'ocupava del cas dels vestits, una petita part del cas Gürtel, ha fet que aquest declarés "no culpables" Francisco Camps i Ricardo Costa. Per 5 vots a favor de no condemnar-los i 4 en contra, els ciutadans valencians que eren al jurat han decidit que els dos exlíders del PP valencià rebin la consideració de "no culpables" després de no trobar suficients les proves i testimonis que s'han sentit durant el judici. Amb tot, tal com ha recordat aquest dijous al matí el magistrat Santiago Vidal, a Catalunya Ràdio, "el cas no està tancat. No culpable no vol dir innocent, sinó que no hi ha prou proves".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El veredicte ha tornat a revifar el debat sobre el paper dels tribunals populars. Hauria decidit el mateix un jutge professional? La sentència, que ahir va ser el preludi d'un esclat de crits i llàgrimes dins la mateixa sala per part dels seguidors dels populars, afirma que la relació de Camps i Costa amb els caps de la trama Gürtel (Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, el Bigotes) és "merament comercial".

Aquestes són 5 de les escoltes que el jurat ha considerat insuficients:

1. Camps al Bigotes: "Te quiero un huevo", "amiguito del alma"

2. Camps i muller agraeixen els regals de Nadal al Bigotes: "Amb el meu, t'has passat 20 pobles"

3. Ricardo Costa li encarrega caviar al Bigotes: "100 gramets per portar-los a la meva mare i al meu pare"

4. Un encarregat de la botiga on es compraven els vestits diu "Sí" a tot

5. Enric Lacalle al bigotes: - "Segueixes col·laborant amb el president?" - "Sí, això, a mort"

stats