Política 08/04/2012

Els partits catalans carreguen contra la Catalunya "pobre" de Llanos de Luna

ERC replica que "la ideologia espanyolista i centralitzadors encega el rigor", i SI assegura que una Catalunya independent seria el setè estat més ric d'Europa en PIB

Acn / Ara
2 min

BarcelonaLes paraules de la delegada espanyola a Catalunya, que aquest dissabte va assegurar en una entrevista a la cadena Cope que la independència faria de Catalunya "un dels països més pobres d'Europa", han aixecat les crítiques dels partits catalans que defensen el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu d'ERC, Anna Simó, creu que les declaracions de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, demostren que "estan nerviosos" i que "la ideologia espanyolista i centralitzadora encega el rigor" de l'exdiputada catalana. Simó ha replicat a De Luna que "Catalunya seria un dels països més rics per si sol" si se'n proclamés la independència de l'estat espanyol. "Si l'Estat no tingués Catalunya potser la situació seria molt diferent i la pobresa no hi seria si fóssim independents aquells que veiem com el 10% del nostre PIB és espoliat any rere any". Simó ha atribuït el discurs de Llanos de Luna europea al "lobby FAES".

Simó també ha recordat que "aquest diumenge un exdirigent de l'FMI diu que sort en té l'Estat espanyol de tenir Catalunya dins les seves fronteres, davant de la situació econòmica que patim".

Per la seva banda, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) també replica la delegada espanyola i li recorda que "una Catalunya independent seria el setè estat més ric d'Europa en PIB".

El secretari general de SI, Uriel Bertran, que acusa Llanos de Luna de parlar "des del desconeixement i la mentida", es remet a les dades de l'Idescat que situen el PIB per càpita de Catalunya de l'any 2011 per sobre de la mitjana de la UE. A més, SI defensa que sense "el robatori fiscal que patim a mans de l'Espanya de Llanos de Luna", l'economia catalana podria estar creixent "de forma molt notable", incrementant els nivells de riquesa de Catalunya.

stats