Ensenyament
Política 10/01/2011

Rigau: "En dues legislatures, hem de rebaixar el fracàs escolar a la meitat"

La responsable d'Ensenyament considera un error "fer pagar a l'escola" tots els problemes d'horaris de la societat

Albert Castellví
1 min
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, abans de la reunió del Consell de Govern.

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau s'ha fixat un objectiu clar i ambiciós per als seus anys al capdavant del departament: "Procurar que en dues legislatures puguem rebaixar a la meitat el fracàs escolar", de manera que quedi al mateix nivell que la mitjana de l'OCDE. Segons ella, aquest és el mandat que va rebre d'Artur Mas, i es convertirà en l'objectiu central de la legislatura en matèria d'Ensenyament. Per això, Rigau assegura que prendrà "totes les mesures que ajudin a assolir" aquesta fita, i que deixarà de banda les que no hi contribueixin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El món a Rac1, la consellera s'ha referit també a algunes de les mesures més polèmiques impulsades durant l'anterior legislatura, i en concret ha anunciat que té intenció de replantejar-se l'aplicació de la sisena hora: "Hem de veure si la gran despesa que ha comportat s'ha traslladat en mesures reals", ha dit. Sobre l'entrada dels ordinadors a les aules, Rigau creu que s'ha fet de forma massa precipitada, i per això aposta introduir-los "amb calma i progressivament" a les escoles on encara no hi són.

La nova responsable d'Ensenyament s'ha referit també al canvi de nom de la conselleria (fins ara es deia Educació), i l'ha justificat assegurant que els darrers anys s'ha "delegat a les escoles" la tasca educadora que correspon a les famílies. Pel que fa als canvis en els calendaris escolars, Rigau ha estat contundent: "ens equivocaríem si féssim pagar a l'escola tots els problemes d'horaris" de la societat.

Finalment, Rigau s'ha referit a la sentència del Tribunal Suprem sobre l'educació en català, i s'ha mostrat convençuda que "la immersió lingüística no perilla, perquè està molt assumida pels docents i per la societat catalana".

stats