POLÍTICA
Política 21/07/2011

Rubalcaba: "Alguns dels votants de Camps segur que van votar amb les pinces al nas"

El candidat del PSOE no creu que la dimissió del president de la Generalitat valenciana beneficiï Rajoy en la cursa electoral. "El que ha fet Camps és millor que el que li proposava Rajoy, que era declarar-se culpable i quedar-se", ha dit

Redacció
2 min
Alfredo Pérez Rubalcaba

BarcelonaEl candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, no creu que la dimissió de Francisco Camps com a president de la Generalitat valenciana beneficiï Mariano Rajoy en la cursa electoral. En una entrevista a Els matins de TV3, Rubalcaba ha assegurat que les eleccions generals "no es decidiran en l'eix corrupció, no-corrupció". "Em nego a pensar que a València, als ciutadans no els importi la corrupció; alguns dels votants de Camps segur que van votar amb les pinces al nas", ha dit el proper candidat a les eleccions generals. "El que ha fet Camps és millor que el que li proposava Rajoy, que era declarar-se culpable i quedar-se", ha atacat. Segons Rubalcaba, “els ciutadans se senten indignats per la corrupció política”, perquè “urbanisme i partits polítics són una barreja letal”. Tot i això, el socialista ha explicat que escolta els indignats, però que no condicionen el seu programa polític. “La campanya no serà Gürtel contra Faisán”, ha resumit Rubalcaba, que creu que “a partir d'ara el PP no podrà aixecar la bandera de la regeneració democràtica de cap manera”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La crisi econòmica

Per al candidat del PSOE, el problema més greu per als ciutadans és la crisi econòmica i la manca de feina. Per això, quan acabi el procés de reestructuració bancària que hi ha en marxa, Rubalcaba vol “demanar un esforç al sector financer”. Les solucions econòmiques proposades per Rubalcaba també passen per un impost als grans patrimonis, a banda de l'eterna tasca pendent de convertir el senat en una veritable cambra territorial que “harmonitzi els interessos de les comunitats”. Profunditzant en la crisi econòmica, Rubalcaba també ha parlat de la crisi de confiança que travessa l'euro. “El problema del que passa a Europa és Grècia”, diu Rubalcaba, que subratlla que “és un problema de tots els socis europeus”. “Ningú va ser prou diligent i el problema es va encomanar a l'euro”, ha explicat Rubalcaba, que veu Europa “perplexa” davant aquest problema.

Avançament electoral

Respecte a un eventual avançament electoral, Rubalcaba ha explicat que “el president del govern espanyol decideix la data electoral en funció de la situació econòmica” perquè “desestabilitzar políticament un país amb la incertesa econòmica regnant no és prudent”. El candidat socialista ha reconegut que el principal error del PSOE va ser “començar a punxar la bombolla immobiliària però no atrevir-se a acabar-ho”. A més, Rubalcaba ha insistit que “es va trigar a reconèixer la crisi”.

La relació amb Catalunya

El candidat del PSOE a les generals també ha parlat de la relació Catalunya-Espanya. Per a Rubalcaba, “ en els últims anys a Catalunya s'ha estès la sensació que a Espanya ni se'ls estima ni se'ls entén”. El socialista ha lloat el model econòmic català, basat en l'exportació i l'R+D, com el “motor de l'economia espanyola per sortir de la crisi”. En l'àmbit econòmic, Rubalcaba ha repetit que el sistema de finançament actual de Catalunya és el millor de la història i que té una clàusula de revisió obligatòria d'aquí a dos anys, com a argument per contrarestar el projecte de pacte fiscal de Mas. També ha esmentat Catalunya quan ha parlat d'immigració i ha explicat que un dels seus assessors serà l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha gestionat l'assumpte a la ciutat “amb mà esquerra, fermesa i intel·ligència”, ha dit.

stats