POLÍTICA
Política 08/07/2011

Rubalcaba proposarà llistes obertes

Picarà l'ullet als 'indignats' en el discurs d'aquest dissabte, quan serà proclamat oficialment candidat del PSOE. L'encara vicepresident espanyol dedica 4 hores al dia a preparar la intervenció. La seva sortida del govern és qüestió d'hores

Redacció
2 min
Rubalcaba

BarcelonaAlfredo Pérez Rubalcaba ultima la seva sortida del govern espanyol. L'home fort de l'executiu podria abandonar-lo en les pròximes hores. Tal com explica Joan Rusiñol en un article a l'ARA PREMIUM, la bicefàlia entre Zapatero i Rubalcaba ha començat a crear ficcions i xocs, que ja no es poden amagar en públic. Aquest dissabte Rubalcaba serà proclamat oficialment candidat del PSOE a les generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En les últimes hores els esdeveniments s'han precipitat. Zapatero ja s'ha reunit amb el rei Joan Carles i ahir el monarca va entrevistar-se amb el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, que segons totes les travesses pot convertir-se en la nova cara visible de l'executiu. Per Interior hi ha dos noms damunt la taula: el del portaveu parlamentari, José Antonio Alonso, amic personal de Zapatero, i el del número 2 del ministeri, Antonio Camacho, fidel a Rubalcaba.

Gest per als 'indignats'

El Mundo avança que el candidat socialista té previst incloure en el discurs que farà demà una referència a una de les peticions del Moviment 15-M, les llistes obertes. Diu el diari que Rubalcaba picarà l'ullet als indignats i que proposarà la reforma de la llei electoral per incorporar les llistes obertes. És a dir, que els electors puguin escollir quins candidats prefereixen que els representin de cada un dels partits. El País explica que l'encara vicepresident primer fa 10 dies que prepara el discurs d'aquest dissabte. Hi dedica 4 hores al dia.

"Gran expectació"

El PSOE té tota la maquinària a punt per impulsar la imatge del seu candidat. Aquest dijous al vespre es va fer pública la imatge de la nova web.

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va dir ahir que "tot el PSOE té una gran expectació per escoltar el projecte de país d'Alfredo", en el discurs que farà a l'acte de proclamació. "Hi haurà un abans i un després d'aquest discurs", va dir. Zapatero no va voler avançar quan deixarà el govern Rubalcaba. Diu que el candidat ja va assegurar "amb claredat" quan ho faria (es va limitar a dir que no en formaria part durant el procés electoral, tot i que la llei li ho permetria) i ha demanat "respecte" per la decisió del vicepresident.

stats