Política 07/08/2013

“A Espanya hi ha milers de treballadors que guanyen el que Rehn es gasta en dos sopars”

El PSOE critica la proposta de la CE d'abaixar els salaris, adduint que és "un dard enverinat". Per CiU, la proposta implica "més emigració, pobresa i desigualtat"

Agències
2 min
La número dos del PSOE, Elena Valenciano, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridLa demanda de l'FMI que a Espanya s'abaixin els salaris dels treballadors per tal d'augmentar la competitivitat, amb el suport també de la Comissió Europea, només troba partidaris fora de les fronteres de l'Estat. Mentre que l'FMI i la CE veuen en la reducció salarial una eina per lluitar contra l'atur, a Espanya sindicats i patronal han mostrat el seu rebuig a una proposta que també ha sigut criticada des de les files dels partits polítics. La més contundent, la de la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, que aquest dimecres ha afirmat que "a Espanya hi ha milers de treballadors que guanyen el que Rehn es gasta en dos sopars".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Valenciano ha remarcat que "cada reflexió" del vicepresident econòmic de la Comissió Europea (CE), Olli Rehn, és un "dard enverinat" per a milions de treballadors "que ja no poden fer més sacrificis". "L'atur, la reforma laboral que abarateix l'acomiadament i precaritza l'ocupació, les retallades socials i la pujada d'impostos (que el PP va prometre que no faria) han empobrit massivament els espanyols", ha manifestat la vicesecretària del PSOE, que també ha apuntat que la mateixa CE "ha alertat de l'increment de la desnutrició infantil a Espanya".

Valenciano ha criticat que el vicepresident econòmic de la CE promogui una rebaixa salarial del 10% per als treballadors "des seu agost privilegiat" i "amb la tranquil·litat que dóna saber que té un el futur assegurat". "A Espanya hi ha milions de treballadors que guanyen al mes el que Rehn es gasta en dos sopars", ha reblat.

"Més emigració, pobresa i desigualtat"

També CiU ha sigut molt dura amb la proposta de Rehn. El portaveu d'Ocupació de la federació al Congrés, Carles Campuzano, ha criticat que "de moment les úniques idees que l'FMI i Olli Rehn ens ofereixen per superar la crisi són més emigració, pobresa i desigualtat".

stats