REFUNDACIÓ NACIONALISTA
Política 30/05/2016

Els sectors de CDC pugnen pel control a Barcelona

O.m.
2 min
Mercè Homs  és un dels noms per liderar  el partit a Barcelona.

Barcelona“A Barcelona hi haurà sang”. Amb aquesta frase defineix un alt dirigent de CDC la pugna que hi haurà per controlar el partit a la capital després de la refundació. En aquests moments hi ha tres sectors que lluiten per dominar la federació barcelonina del partit. Un esquema que, en certa manera, replica el que existeix en clau nacional i que anirà apareixent a mesura que s’acosti el conclave del juliol. En essència, els contrincants són Mercè Homs (enquadrada amb Jordi Turull), Teresa Pitarch (aliada amb Germà Gordó) i Carles Agustí, impulsor d’un corrent propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A un costat del ring hi ha Moment Barcelona, plataforma liderada per la regidora Homs i per l’alt càrrec Víctor Cullell, que es presenta com un corrent generacional -tenen entre trenta i quaranta anys- que pretén “reflexionar sobre el model de partit i de ciutat”. Aquest sector és germà de Moment Zero, una plataforma interna liderada per Jordi Cuminal a la qual pertany Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i home fort de la confluència que lidera Jordi Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí, al costat de la consellera Neus Munté i del dirigent territorial David Bonvehí. A Moment Barcelona s’hi inclou Josep Rius, cap de gabinet del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Aquest últim no milita al partit nacionalista però va formar part de l’equip municipal de Xavier Trias i coneix Mercè Homs des de fa anys.

A l’altre costat del quadrilàter hi ha el moviment Nova Barcelona, apadrinat per Germà Gordó, que al seu torn és la secció a la capital de la plataforma Nova Convergència. Segons diverses fonts consultades per l’ARA, la iniciativa té el “suport personal” de vuit dels onze presidents locals de CDC a Barcelona. Això fa que, segons els dirigents afins a Gordó, es consideri Teresa Pitarch com la “favorita” a liderar les sigles a la capital. Qui és Pitarch? Actualment és presidenta de l’Institut Català de les Dones i anteriorment ocupava la direcció general de Contractació Pública. Els seus rivals minimitzen els suports dels presidents locals i apunten que “això no vol dir que tingui el suport de la militància”.

L’actual president de la federació barcelonina de Convergència, el regidor Jordi Martí, és afí a Gordó. És una figura durament criticada pels integrants de Moment Barcelona. “Amb gent així no es va enlloc”, assenyalava fa uns dies un membre d’aquest corrent. L’actual secretari d’organització de CDC a la capital, Carles Agustí, és el tercer aspirant en discòrdia. Agustí és impulsor de Generació Llibertat, un corrent intern que defensa “cares noves” i una direcció col·legiada per al nou partit.

Segons fonts consultades, la pugna a tres té opcions de resoldre’s al setembre. El 23 de juliol es triarà la nova direcció nacional del nou partit hereu de CDC, i un dels escenaris possibles és que les cúpules territorials es defineixin després de l’estiu. La campanya del 26-J, momentàniament, soterrarà la batalla.

stats