Política 19/11/2011

Com seguir la campanya i no perdre el somriure: els 5 vídeos més divertits de la cursa cap al 20-N

Qui diu que les campanyes electorals són avorrides? Encara que aquesta sigui la sensació general, sempre genera episodis humorístics, espontanis o deliberats. Els recollim en 5 vídeos

Ara
2 min
Esperança Esteve, perdent els pantalons

BarcelonaUna diputada assegurant en un míting, davant del micròfon i del faristol, que li cauen els pantalons; Duran i Lleida tocant la bateria; les Joventuts Comunistes cantant com si fossin Els Catarres; un responsable de campanya del PSOE que es queda en blanc; i un líder popular que, ben al contrari, no és queda gens en blanc però que no aconsegueix dir res. Aquest és el menú dels vídeos possiblement més divertits de la campanya electoral per a les eleccions al Congrés i el Senat espanyols d'aquest diumenge, 20 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i la idea que les campanyes són avorrides i que es fan llargues, el cert és que sempre hi ha moments divertits, hilarants o humorístics. De vegades, es tracta d'episodis espontanis i inesperats. En d'altres casos tot plegat respon a una estratègia per presentar el candidat com a persona simpàtica. I encara hi ha ocasions en què és l'enginy de l'equip de campanya el que ens pot fer somriure.

Sense condicionar-vos, us recollim la llista dels 5 moments, enregistrats en vídeo, més divertits de la cursa del 20-N. Vosaltres opineu.

1. "Que perdo els pantalons!". La diputada del PSC Esperança Esteve es mostra eufòrica en un míting a Badalona. Acompanyada de Jordi Serra, l'exalcalde, i Carme Chacón, la cap de llista, està contentíssima quan li toca sortir a escena. I amb tota la naturalitat del món, agafada a Serra, exclama davant del micròfon: "Que perdo els pantalons, que perdo els pantalons!"

2. La bateria de Duran i Lleida. El candidat de CiU, que de tant en tant es mostra tens –un dia de la campanya va arribar a disculpar-se amb els periodistes per la seva irritabilitat, causada per l'esgotament–, però també ha generat moments distesos. El més destacat ha estat el solo de bateria amb què va sorprendre les joventuts de la seva formació.

3. Les Joventuts Comunistes o els Catarres? Una cançó enregistrada per les Joventuts Comunistes de Catalunya per demanar el vot per a ICV-EUiA satiritza el PP i el PSOE (el PPSOE) amb una versió del 'hit' dels Catarres que transforma l'amor prohibit: de Jenifer es passa al FMI, amor inesperat d'un socialista que ara s'entrega als mercats.

4. Coordinador de campanya del PSOE amb memòria de peix. Óscar López, coordinador de la campanya del PSOE, és incapaç de recordar els tres motius que, segons ell, hi ha per votar el 20-N...a Rubalcaba (se sobreentén). N'esmenta dos i li és impossible del tot recordar el tercer.

5. José Ramon Bauzá no aconsegueix concretar. El president del PP Balear i del Govern Balear, José Ramon Bauzá, es passa 22 segons en un míting dient que el PP sap allò què vol fer, tot i que no arriba a dir res en ferm sobre el què faran exactament. Tot i això, els seus simpatitzants l'aplaudeixen com si els hagués agradat alguna proposta de els que Bauzá no aconsegueix fer.

Decidiu quin vídeo us fa més gràcia i, si ho voleu, proposeu-ne d'altres: si tenen gràcia, els afegirem a la selecció que hem fet.

stats