Seguretat
Política 03/03/2011

Manel Prat: "S'han democratitzat els objectius dels delinqüents"

El director general de la policia de Catalunya adverteix que els robatoris amb força als domicilis ja no es produeixen només en barris de classe alta

Redacció
2 min
Manel Prat, director general de la policia de Catalunya

BarcelonaEl director general de la policia de Catalunya, Manel Prat, ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio que durant l'any 2010 "s'han difós territorialment els objectius estratègics dels delinqüents", i que els robatoris en domicilis ja no tenen lloc només "en barris d'alt estànding, sinó que s'han democratitzat molt més". Prat ha explicat que els responsables d'aquestes accions són "delinqüents comuns que es dediquen a robar objectes fàcils de col·locar al mercat negre", i que "la gran majoria tenen antecedents". Per aquest motiu, el responsable dels Mossos s'ha fixat com una de les seves prioritats la lluita contra aquest tipus de delictes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Prat ha destacat també la feina que s'està fent per millorar la coordinació entre diversos àmbits de l'administració (justícia, menors, presons, policia) per tal de lluitar contra la multireincidència. "Tenim identificats molts multireincidents que actuen a Catalunya, i el dia que sortim a fer la nostra feina i no els detenim pensem que potser no ho hem fet bé, perquè la seva activitat professional és delinquir", ha assegurat. A més, Prat ha afirmat que "preocupa especialment tota l'activitat vinculada al crim organitzat".

El responsable de la policia catalana ha vaticinat "un any de més feina", ja que "la situació econòmica i social en què ens trobem generarà més tensions". En aquest sentit, ha assegurat: "Serem molt persistents en el compliment de la legislació. En totes les actuacions que provoquin desordres públics o que atemptin contra la propietat privada intervindrem amb tota la força que calgui".

Prat s'ha referit també al nou armament que ha de substituir les polèmiques pilotes de goma, i ha assegurat que té "totes les garanties de seguretat" i que ja està redactat el reglament que permetrà utilitzar-lo. Segons ha explicat, "la nova munició permet neutralitzar aquells elements que generen distorsió en una gran concentració". "Si els tenim identificats, els podem neutralitzar a distància", ha explicat, i ha afegit que aquesta nova munició "paralitza l'objectiu i permet retirar-lo". Malgrat tot, ha puntulitzat que les pilotes de goma són útils per a "altres finalitats", i concretament per "dispersar grans concentracions".

stats