Política 27/07/2016

28 de setembre: Puigdemont posa data a la qüestió de confiança

Així ho ha anunciat en el transcurs de la sessió de control al Parlament. Espera veure avalat el suport de la cambra per fer la independència

Oriol March
1 min
Jordi Turull i Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya

BarcelonaLa qüestió de confiança que va anunciar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després que la CUP tombés els pressupostos per al 2016 se celebrarà el 28 de setembre. Així ho ha assegurat Puigdemont en el transcurs de la sessió de control al Parlament en resposta a Jordi Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí. D'aquesta manera, la qüestió de confiança serà un any i un dia després de les eleccions plebiscitàries del 27-S, de la qual va sortir una majoria independentista de 72 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Servirà per saber si el Parlament manté la confiança per fer la independència", ha destacat Puigdemont, que en resposta prèvia a Lluís Rabell, cap de files de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), ha advertit que les polítiques socials seran centrals en la qüestió de confiança. Això és així perquè l'entorn presidencial espera vincular el suport al president amb el fet que els comptes per al 2017 tirin endavant a la cambra catalana.

D'aquesta manera, la qüestió de confiança arribarà 17 dies després de la Diada. Les entitats han pressionat els últims dies per celebrar-la abans de l'Onze de Setembre, i ERC així ho va reclamar aquest dilluns, però finalment no s'ha refet el pla prèviament traçat.

stats