POLÍTICA
Política 26/04/2011

El conseller d'Interior creu que Delort "tenia una espina clavada" de l'època de Saura al capdavant del departament

El titular d'Interior, Felip Puig, creu que les darreres declaracions de l'exsecretari de Seguretat Pública, Joan Delort, són "la versió del que ell va viure" sobre la situació de la policia catalana durant l'anterior legislatura

Agències
2 min

BarcelonaPuig, que ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Ràdio 4 després que avui es publiqués una entrevista de Delort al diari Avui on critica el tractament del cos durant els darrers quatre anys, ha assegurat que l'exsecretari de Seguretat feia temps que volia fer-les, però que ha esperat a finalitzar el procés de deixar el càrrec. D'altra banda, ha assegurat que això demostra que va ser "un greu error posar a dirigir la policia gent que no hi creu". Tanmateix, el sindicat SME-CCOO ha recordat a Joan Delort, exsecretari de Seguretat Pública de la Generalitat, que és "tan responsable" com l'exconseller Joan Saura del que ha passat durant l'última legislatura amb el cos policial, "una de les pitjors de la seva història", en paraules del portaveu sindical Antoni Castejón. Castejón està "sorprès" per les declaracions de Delort al diari Avui perquè, al seu parer, "dóna la raó al que hem dit durant anys" sobre el comandament encapçalat per Saura i Joan Boada. Castejón també critica que Delort ho reconegui ara “en lloc d'haver ajudat els Mossos" en un “moment d'escarni públic brutal". També li recorda que "encara té despatx" a la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sindicat SME-CCOO s'ha mostrat indignat amb les paraules de Delort perquè fa temps que denuncia que "l'etapa de Saura ha estat la pitjor amb diferència" i considera que Delort n'és el "principal responsable", juntament amb l'exconseller i Boada. Castejón recorda que les persones "competents" quan veuen "irregularitats" les denuncien, i també lamenta que la "dimissió" es practiqui poc en aquest país. 



El portaveu recorda que els agents van demanar a Delort que defensés públicament els antiavalots implicats en les actuacions que van aixecar les crítiques dels mitjans, però assegura que l'exsecretari de Seguretat els va "donar l'esquena". Per això, Castejón es mostra convençut que el cos de policia "sap qui és i què ha fet" i recorda que ningú li té confiança. Com a exemple de la mala praxi de Delort, Castejón posa sobre la taula que és l'"únic" secretari de Seguretat que ha estat denunciat per un inspector dels Mossos, en referència al cas de l'inspector de Figueres Ferran Gómez, que el va denunciar per la seva actuació "dictatorial" durant el polèmic episodi de la nevada.

Segons Castejón, Delort és un "supervivent" perquè porta deu anys en alts comandaments independentment del color que hi hagi a Sant Jaume. "Vingui el govern que vingui sempre té el seu despatx", afegeix Castejón, que considera que aquestes acusacions a l'anterior conseller "són la seva manera de justificar-se davant d'un nou govern".

stats