Política 08/09/2015

El sindicat de maquinistes suspèn la vaga de Renfe durant la Via Lliure

Després de parlar amb la Generalitat, el Semaf ha pactat que "per seguretat" entre les 14.00 i les 21.00 els trens circularan en el seu horari normal d'un dia festiu. La resta d'hores de l'11 de setembre només en circularan el 30%. En canvi, els Ferrocarrils de la Generalitat i el metro funcionaran amb les freqüències d'un dia laborable

Albert Solé
1 min
Serveis mínims del 66% durant  la vaga de Renfe el 4 de setembre

BarcelonaLa vaga convocada pels maquinistes de Renfe de tot l'Estat per a l'11 de setembre es manté, però a la pràctica se suspèn durant la Via Lliure de la Meridiana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sindicat de maquinistes Semaf –el majoritari– ha pactat amb la Generalitat els serveis mínims per a la Diada, i segons ha explicat el seu portaveu a l'ARA, Santiago Pino, "hem decidit que durant les hores de més afluència de públic hi circulin tots els trens per una qüestió de seguretat a les andanes". Així, entre les 14.00 i les 21.00 circularan els trens amb normalitat amb la freqüència d'un dia festiu, i l'afectació es notarà amb i després d'aquest període en què només hi haurà el 30% dels trens que tocarien.

FGC i metro

A l'altra banda hi ha els transports que pertanyen a la Generalitat. Els Ferrocarrils i el Metro funcionaran el dia 11 com en un dia feiner. Els Ferrocarrils, tant del Vallès com del Baix Llobregat-Anoia, també doblaran la capacitat per absorbir el màxim de gent.

El metro de Barcelona, entre les 13.00 i les 20.30, tindrà un tren cada quatre o cinc minuts. La línia 1 (vermella) tindrà encara més freqüència perquè és la que té les parades a la Meridiana.

stats