Política 14/04/2011

Els sindicats alerten Mas que no acceptaran cap retallada en els serveis públics

Acusen, des de la plaça Sant Jaume, la "prepotència" del Govern per no escoltar les reclamacions de la ciutadania

Acn
2 min
Manifestació retallades

BarcelonaEls sindicats han mostrat rotundament la seva oposició a les retallades anunciades pel Govern. Durant la manifestació dels treballadors del sector públic a la plaça Sant Jaume, el secretari general d'UGT, Josep Maria Àlvarez, ha considerat que és una "injustícia social" que s'afectin els serveis a les persones, així com les condicions laborals dels treballadors públics. Des de CCOO, Joan Carles Gallego, ha dit que les retallades "posen en qüestió un model social" i ha assegurat que ni els sindicats ni la ciutadania acceptaran que disminueixi ni la qualitat ni l'atenció en educació, salut i altres sectors públics. Ambdós han criticat que paral·lelament s'elimini parcialment l'impost de successions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

UGT i CCOO han exigit al Govern que retiri la "política de retallades" i li han assegurat que de no fer-ho la concentració d'aquest dijous només serà la primera d'un seguit de mobilitzacions per forçar-lo a rectificar.

Gallego ha dit que "no és possible que es vulguin ajustar els pressupostos públics castigant a la ciutadania", tant pel que fa als serveis públics com per les condicions de treball dels funcionaris. El secretari general de CCOO ha afirmat que "no és just que per problemes econòmics conjunturals es vulgui fer una reforma estructural que tiri per terra tot el model social que ha costat tants anys". "No ho permetrem", ha asseverat.

A més, ha considerat que és "absurd i inútil econòmicament" perquè reduir l'activitat dels serveis públics no ajudarà a reactivar l'economia i sortir de la crisi. "Els sindicats no assumiren les retallades i la ciutadania tampoc", ha asseverat.

Des d'UGT, Àlvarez ha afirmat que la retallada "no té sentit i és innecessària" i ha alertat el president de la Generalitat, Artur Mas, que "per la via de la imposició i la prepotència no traurà res".

Ha considerat que hi ha altres maneres d'abordar la crisi econòmica i no aquesta "retallada de manera generalitzada i dramàtica que treus serveis". "Crec sincerament que és una presa de pèl i per això, d'una manera clara, els treballadors estan al carrer manifestant-se", ha assegurat en relació al fet que s'hagi eliminat parcialment l'impost de successions.

Àlvarez ha explicat que si ara es disminueixen alguns serveis socials, aquests no es podran recuperar i per això ha instat a la ciutadania a sortir al carrer i mostrar el seu rebuig. "Amb una resposta contundent de la ciutadania ho haurà de retirar i obrir un procés de negociació per restaurar els serveis trets", ha declarat.

stats