Política 28/09/2017

Els sindicats de la Policia Nacional diuen que no són a Catalunya per perseguir "urnes o paperetes"

Asseguren que impediran que s'imposi "el caos o la coacció" i que "la legalitat no es desmantellarà"

Pau Esparch
2 min
Els representants dels cinc sindicats de la Policia Nacional, en la roda de premsa

BarcelonaCinc sindicats de la Policia Nacional espanyola, que representen el 90% del cos, han fet una crida aquest dijous "en defensa de la legalitat". En una roda de premsa a Barcelona a la mateixa hora que es feia la Junta de Seguretat, els representants dels agents de la Policia Nacional han assegurat que no són a Catalunya per perseguir "idees, urnes o paperetes". "Som aquí com a instrument de jutges i fiscals", han destacat en el seu manifest, que ha comptat amb el suport d'organitzacions de treballadors de la Guàrdia Civil.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els sindicats han afirmat que formen part del dispositiu especial de seguretat del "desafiament secessionista" amb l'objectiu de fer complir les resolucions judicials que pretenen "restaurar la legalitat trencada". De fet, han subratllat que impediran que s'imposi "el caos o la coacció" en la realitat diària de Catalunya. "La legalitat no es desmantellarà", han deixat clar els representants de la plantilla de la Policia Nacional, que han afegit que això s'aconseguirà "no per l'imperi de la força, sinó per la força del dret".

També han considerat que, com a conseqüència "de la irresponsabilitat política dels partits nacionalistes", el cos es troba "en una situació socialment tensa". Els sindicats de la Policia Nacional han indicat que a Catalunya s'ha posat en marxa "un projecte polític al marge de les vies legals" i han defensat que han de garantir que el sistema legal "no es vegi desbordat per iniciatives unilaterals". Segons ells, hi ha una "àmplia i transversal majoria social que no està d'acord amb aquest procés esbojarrat".

Petició a la societat de "no secundar iniciatives violentes"

Per això, els representants dels agents han demanat a la societat catalana que "no secundi iniciatives violentes o provocacions". A més, s'han mostrat convençuts que els Mossos d'Esquadra "no s'apartaran ni un mil·límetre de la legalitat" i han reclamat als responsables polítics del cos que "respectin la seva feina". En aquesta línia, han apuntat que en el dispositiu del referèndum "no es colpejarà ningú" perquè "mai" hi ha hagut aquesta instrucció, i han assegurat que l'1-O "es complirà amb la legalitat sota criteris de proporcionalitat".

Pel que fa a la polèmica pel vaixell d'en Piuet al port de Barcelona, on s'allotgen policies del dispositiu de reforç, han dit que "no van entendre" que es tapessin els dibuixos amb lones. Malgrat tot, els sindicats de la Policia Nacional han tret ferro a la situació i han avançat que avui visitaran els agents que són a les embarcacions.

stats