Política 30/08/2013

Sáenz de Santamaría assegura que "indubtablement" Rajoy contestarà la carta de Mas

No vol valorar res que envolti el procés perquè "no parla d'hipòtesis" fins que no es converteixin en fets

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridLa vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que "indubtablement" el president del govern central, Mariano Rajoy, respondrà la carta que el cap de la Generalitat, Artur Mas, li va enviar a finals de juliol i en la qual li sol·licitava la convocatòria d'una consulta pactada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, la número dos de la Moncloa ha repetit −com va anunciar el primer dia que li van preguntar sobre aquesta qüestió− que "Mas serà el primer a conèixer la resposta de Rajoy". A hores d'ara, segons ella, Rajoy i el seu equip estan analitzant l'informe sobre el procés que va rebre dies després.

Sáenz de Santamaría ha evitat valorar qualsevol altra qüestió referent al procés sobiranista. De fet, no ha volgut valorar que aquest divendres la Generalitat hagi anunciat que la setmana que ve comprarà les urnes per a la consulta amb el pressupost del 2014. "No parlo d'hipòtesis; quan es produeixin els fets ja ho valorarem", ha etzibat.

La mà dreta de Rajoy ha insistit que des de la Moncloa s'actuarà amb "lleialtat, sinceritat i col·laboració, tal com està obligat aquest govern", ha proclamat.

stats