ELECCIONS PRIMÀRIES
Política 19/02/2011

Uns 1.600 militants i simpatitzants del PSC ja havien votat a les 12 del migdia

Les eleccions primàries del PSC a Barcelona han cobert amb una notable participació les primeres hores d'urnes obertes. Segons dades oficials, al migdia havien votat el 22% de militants i el 10% de simpatitzants. A les vuit es tanquen els col·legis a les agrupacions i a les nou se sabran els resultats.

Albert Balanzà
2 min

BarcelonaEl PSC ha donat les primeres dades de participació a les primàries del partit que serviran per escollir Jordi Hereu o Montserrat Tura com a candidats per a les eleccions municipals del 22 de maig. Fonts socialistes xifren en un 22% els militants que han votat abans de les 12 del migdia i un 10% de simpatitzants. En total, avui estan cridats a votar 3.425 militants i 8.617 simpatitzants. A primera hora del matí ja s'han produït cues per poder votar en algunes seus del partit com a Sant Martí o Gràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hereu vota a Les Corts

Jordi Hereu, que durant el migdia està fent una ronda pels locals del partit juntament amb Carles Martí, ha votat a l'agrupació del PSC de les Corts. L'alcalde de Barcelona ha manifestat, després de votar amb la seva dona, que està convençut que les primàries "ampliaran les opcions de la Barcelona progressista liderada pels socialistes". Amb un missatge positiu i "orgullós" de com s'ha desenvolupat el procés d'eleccions internes fins ara, el candidat socialista ha volgut fer una crida a militants i simpatitzants perquè vagin a les seus del PSC a votar. Sigui quin sigui el resultat, Hereu ha dit que està disposat a treballar pel PSC.

"Em sento orgullós de la campanya com a membre del PSC". Han estat les primeres paraules d'Hereu després de votar a les primàries socialistes de Barcelona. Enmig d'una gran expectació mediàtica, el candidat ha apuntat que espera "veure tanta gent sigui un indicador d'una àmplia mobilització ciutadana per projectar al futur una Barcelona de progrés". I és que per Hereu, aquestes eleccions internes són el primer pas per guanyar les municipals del 22 de maig. "Les primàries reforçaran, enfortiran i ampliaran les opcions de la Barcelona progressista liderada pels socialistes", ha dit.

stats