DRET A DECIDIR
Política 30/04/2011

La societat civil pren la iniciativa per l'Estat propi

Aquest dissabte se celebra a Barcelona la Conferència Nacional per l'Estat Propi, el primer pas per crear l'Assemblea Nacional que prendrà el testimoni de l'Assemblea de Catalunya per encarar la segona transició democràtica

M.colomer
1 min

BarcelonaUn total de 1.500 persones han confirmat la seva assistència aquest dissabte a la Conferència Nacional per l'Estat propi. Es tracta del primer pas formal en el camí cap a la constitució de l'Assemblea Nacional de Catalunya, que vol prendre de referent l'Assemblea de Catalunya per empènyer la societat catalana cap a una segona transició, aquesta vegada cap a l'Estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Conferència, apadrinada aquest dimarts passat pel cantautor Lluís Llach i 200 personalitats del país -entre ells, exintegrants de l'Assemblea de Catalunya-, sotmetrà a votació el projecte de declaració d'aquest moviment de base transversal i una primera proposta de full de ruta per a la consecució d'una clara majoria social i democràtica favorable a l'emancipació nacional. Els promotors de la Conferència han anunciat una nodrida i destacada fila zero de personalitats catalanes que avalen el procés. L'actriu Txe Arana i el presentador de TV Josep Maria Ferrer Arpí conduiran l'acte, que és previst que tanqui Lluís Llach.

D'ara a finals d'any els promotors de la iniciativa -que prenen el relleu al moviment per les consultes d'independència que van culminar a Barcelona el 10 d'abril- es proposen crear una xarxa territorial d'assemblees com a procés constituent de l'Assemblea Nacional Catalana. També en la Conferència, s'escollirà un Secretariat Provisional (format per 30 persones) i un Consell Permanent (120 integrants) d'equilibri territorial i ideològic que conduiran la primera fase constituent. Un procés que els promotors admeten que no serà ni ràpid ni senzill, però que ha de servir per donar una empenta definitiva i sòlida en la consecució d'una majoria social favorable a l'Estat propi.

stats